FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Elektronikus felsõoktatási felvételi - 2006

A múlt évben debütált E-Felvételi rendszer használatához szeretnénk néhány jó tanáccsal szolgálni.

1. lépés: Regisztráció a www.felvi.hu-n

Ahhoz, hogy a felsõoktatási intézménybe jelentkezõ végzõs diák az elektronikus felvételit használhassa legelõször regisztrálnia kell magát a www.felvi.hu weblapon.


 

A regisztráció után a rendszer automatikusan belépteti az új felhasználót, azonban bármikor újra beléphet a www.felvi.hu cím beírása után:

2. lépés: Belépés az E-felvételi rendszerébe

Az E-felvételi rendszerét csak akkor lehet használni, ha regisztrált felhasználóként beléptünk a www.felvi.hu oldalra.
Ha ez megtörtént, akkor AZ ÉN FELVIM menüpontban az E-felvételi menüpontot kell kiválasztani, majd el kell fogadni a Felhasználási feltételeket. A Regisztráció ezáltal válik véglegessé.

Ekkor a rendszer küld egy BIZTONSÁGI KÓDot a www.felvi.hu-n regisztrációkor megadott elektronikus címre. Ezt minden egyes bejelentkezéskor MEG KELL ADNI!

3. lépés: Az E-felvételi használata

Az elsõ belépés után megjelenõ menürendszer segítségével a jelentkezõrõl a szükséges személyes információk megadhatók (Személyes adatok, Testreszabás és Elérhetõségek menüpontok).
 
Ugyancsak itt lehet megadni a jelentkezéseket és azoknak a sorrendjét (Jelentkezések felvétele menüpont).
 
Az érettségit adó középiskola megjelölésével a középiskolai és az érettségi eredmények megadásával a hozott pontokat számítja ki a rendszer (Középiskolai adatok, Középiskolai eredmények és Érettségi eredmények menüpontok).
 
A következõ menüpontokban pedig a többletpontokat lehet érvényesíteni (Nyilatkozatok, Nyelvvizsgák és Többletpont kérelmek menüpontok).
 
A jelentkezési lapokhoz fûzött esetleges megjegyzéseket lehet a következõ menüpontban megadni (Jelentkezési lapok menüpont). Ez a menüpont egyben ellenõrzi is, hogy a megadott középiskolai és érettségi eredmények tantárgyai az elõírt követelményeknek megfelelnek-e.
 
A Dokumentumok menüpontban tölthetõ fel az összes olyan e-dokumentum, amelyet a felsõoktatási intézmény elõír. Ezeket a dokumentumokat EGYSZER kell a digitalizálás (scan-elés) után - célszerûen JPG formátumban - feltölteni a honlapra.
Az iskola minden informatika szakos tanára a jelentkezõk segítségére áll a digitalizálás végrehajtásában.
 
A Fizetés menüpontban a felvételiért fizetendõ eljárási díjat számítja ki a rendszer és tisztázza kiegyenlítésének lehetõségeit.
 
A Véglegesítés menüpontban tudjuk majd január közepétõl a jelentkezésünket lezárni.

 

Bármilyen további kérdésben szívesen áll rendelkezésére minden felvételizõnek e lap összeállítója:

 

Pálffy Zoltán


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém