FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2012/2013-as tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

PÓSFAI ISTVÁN 13.A osztályos tanuló

István a történelem tantárgyi országos középiskolai tanulmányi versenyen 14. helyezést ért el, a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyen 10. helyezést ért el. Több kategóriában, többször arany minõsítést kapott a Helikoni Ünnepségeken: a trombitatrióval, néptánc szóló kategóriában, a Lovassy színpaddal. A néptánc csoporttal fõdíjas volt. Meghatározó szerepe volt abban, hogy a Lovassy színpadot a zsûri az idei országos diákszínjátszó találkozón "Hét az egyben díj az igényes színészi munkáért" különdíjjal jutalmazta.

A nevelõtestület döntése alapján István vehette át a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó végzõs tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott emléktárgyat (is).

ERDÕS KATA 13.D osztályos tanuló

Kata öt éven át folytatott kiváló tanulmányi, sport és közösségi munkáját. Legnagyobb tanulmányi sikerét a spanyol nyelvi országos középiskolai tanulmányi versenyen érte el. Az idei tanévben 3. helyezést szerzett. Öt éven át volt tagja az iskola leány röplabdacsapatának, 2012-ben, mikor a csapat bronzérmes volt, a diákolimpia legjobb játékosának választották.

TOKAI-KISS DÓRA 13.D osztályos tanuló

Dóra kiváló tanulmányi munkája mellett, kiemelkedõ eredményt ért el a nyelvi országos középiskolai tanulmányi versenyeken. A 2012/2013-as tanévben spanyol nyelvbõl az OKTV-n a legjobbnak bizonyult, az elsõ helyen végzett. Emellett az angol nyelvi döntõben a 30. helyet szerezte meg.

KATONA BALÁZS 13.C osztályos tanuló

Balázs a gimnáziumi tanulmányok során legnagyobb sikereit a földrajz tantárgyban rendezett versenyeken érte el. Legkiemelkedõbb eredménye, hogy az OKTV-n földrajzból az idei tanévben 12. helyen végzett. Kiváló eredményeket - 1. 2. 3. helyezéseket - ért el a vívó diákolimpia döntõjében, egyéni és csapatversenyben is. A diákönkormányzat elnöke volt egy éven keresztül.

BÉLAFI DÓRA 13.B osztályos tanuló

Dóra a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból az OKTV-n 2013-ban a 3. helyen végzett. Tagja volt a Valeria Koch Országos Mûfordító Versenyen 2011-ben 2., míg 2012-ben 1. helyen végzett csapatnak, öt évig tagja volt a német nemzetiségi kamarakórusnak.

SKODA RÉKA 13.B osztályos tanuló

Réka kiváló tanulmányi munkát végzett öt éven keresztül, német nemzetiségi nyelv és irodalomból az idei tanévben az OKTV-n a 2. helyen végzett, a német nyelv OKTV-n 15. helyezett lett. Öt éven át erõsítette a német nemzetiségi kamarakórust, a sváb népzenei együttessel a helikoni ünnepségen arany minõsítést szerzett.

SZIGETI BERTALAN GYÖRGY 13.A osztályos tanuló

Berci amellett, hogy kitûnõ tanulmányi eredményt ért el, az öt év során az országos fizika tanulmányi versenyeken rendre az élmezõnyben végzett. Alegfontosabbak: a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyen 8-9. hely, a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyen 7-9. hely, az Eötvös Loránd Fizikaversenyen 6. helyezés.

GEMA BARNABÁS 13.A osztályos tanuló

Barnabás az informatika és a matematika tantárgyakból ért el országos eredményeket. Barnabás 12. évfolyamosként 2. helyezést ért el az informatika OKTV-n, a Kenguru Nemzetközi Matematika Versenyen mind az 5 évben az elsõ 4 hely valamelyikén végzett, 9. évfolyamosként õ volt a legjobb.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

SAGMEISTER ÁDÁM 13.A osztályos tanuló

Ádám példamutató kötelességteljesítéséért, a matematika tantárgyból elért kiemelkedõ teljesítményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az idei tanévben több versenyeredmény mellett a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen 3. helyezést érte el.

TAMÁS SOMA BAJÁN 13.A osztályos tanuló

Soma példamutató kötelességteljesítéséért, a történelem tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az idei tanévben a történelem országos középiskolai tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el.

HERWIG HANKA JOHANNA 13. B osztályos tanuló

Hanka példamutató kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az idei tanévben a nemzetiségi országos középiskolai tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el.

KOLONITS DOMINIK 13.B osztályos tanuló

Dominik példamutató kötelességteljesítéséért, a német nyelv, valamint a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az idei tanévben a német nyelv OKTV-n 21. míg a nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n 7. helyezést ért el.

TEKKER SZIMONETTA 13.B osztályos tanuló

Szimonetta példamutató kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az idei tanévben a nemzetiségi országos középiskolai tanulmányi versenyen 4. helyezést ért el.

HEGYI GELLÉRT 13.C osztályos tanuló

Gellért példamutató kötelességteljesítéséért, az informatika tantárgyból nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az informatika OKTV-n 21. helyezést ért el, a programozói szakkörnek nemcsak éveken át tagja volt, hanem foglalkozásait is vezette, eredeti ötleteivel ösztönözte diáktársait, tanárait is.

KOVÁCS MÁTÉ 13.C osztályos tanuló

Máté példamutató kötelességteljesítéséért, kitûnõ tanulmányi munkájáért, az informatika tantárgyból nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az informatika OKTV-n 25. helyezést ért el, alapítója volt a programozói szakkörnek, munkájával segítette diáktársait, tanárait is, kiváló programjait ma is használják az oktatásban.

NYÉKI HUNOR 13.D osztályos tanuló

Hunor tanulót példamutató kötelességteljesítéséért, az informatika tantárgyból nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. A tavalyi év után az idén is 7. helyezést ért el az informatika országos középiskolai tanulmányi versenyen.

SZILÁGYI ZSÓFIA 13.D osztályos tanuló

Zsófi példamutató kötelességteljesítéséért, az angol nyelv tantárgyból nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért kapott jegyzõkönyi dícséretet. Az országos középiskolai tanulmányi versenyen angol nyelvbõl 10. helyezést ért el.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

RENKÓ JÓZSEF 13.A osztályos tanuló

Józsi több mûvészeti területen nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért nyerte el az elismerést. 3 évig volt tagja a Lovassy színpadnak, 5 évig a vegyeskarnak, e közösségekkel többszörös Helikoni arany-díjas, szervezõje az idei alma materen bemutatkozott férfikarnak. Az alma materek szólista szereplõje kürt és ének számokkal.

BARANYAI BRIGITTA 13.B osztályos tanuló

Brigi a német nemzetiségi kultúra ápolása területén végzett kiemelkedõ munkájáért nyerte el az elismerést. 5 évig volt a nemzetiségi kórus tagja, a Sváb Népzenei Együttessel arany minõsítést szerzett a Helikonon. A Valeria Koch Országos mûfordító Versenyen 2011-ben 2. helyezett, 2012-ben 1. helyezett csapat tagja. Valeria Koch- díjas

KOVÁCS ESZTER 13.B osztályos tanuló

Eszter több mûvészeti területen nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért nyerte el az elismerést. A német nemzetiségi kórus tagjaként és kamara zene kategóriában a keszthelyi Helikoni ünnepi játékokon ezüst minõsítést szerzett. A Valeria Koch Országos mûfordító Versenyen 2011-ben 2. helyezett, 2012-ben 1. helyezett csapat tagja volt.

VARGA ÁRON 13.C osztályos tanuló

Áron az iskola zenei életében betöltött szerepéért nyerte el az elismerést. Szóló zongora fellépései mellett, több hangszeres kamarazenei csoport szervezõje, a vegyeskar és a nemzetiségi kórus, valamint hangszeres szólisták kísérõje volt a gimnáziumi tanulmányai során iskolai rendezvényeken és külföldi úton egyaránt.

CZ. NAGY ZSÓFIA 13.D osztályos tanuló

Zsófi az iskola zenei életében betöltött szerepéért, az iskola vegyeskarával és nõi karával elért kiemelkedõ Helikoni eredményekért, az iskolai rendezvényeken szóló és különbözõ formációkban nyújtott szerepléseiért nyerte el az elismerést. Zsófi az angol nyelvû drámafesztiválon Veszprémben a legjobb színésznõ díjat is megkapta. Az is egyfajta mûvészet, hogy 2 felsõfokú komplex és 8 középfokú írásbeli nyelvvizsgával rendelkezik.

4., Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

CZOBOR REBEKA és
SZABÓ RÉKA
a 13.A-ból
KRISTÓF DÓRA
és
KULCSÁR LUCA
a 13.B-bõl valamint
RAFAEL IZABELLA TAMARA
13.D osztályos tanulók

akik a leány röplabda csapattal többször az országos diákolimpia döntõjébe jutottak, 2012-ben a 3. illetve 2013-ban a 6. helyezett csapat tagjai.

BANKÓ BALÁZS és
SZABÓ BENCE 13.A
osztályos tanulók

akik a a tenisz diákolimpia döntõjében 2. helyezést értek el.

VARSÁNYI KINGA 13.B
osztályos tanuló

Kinga a tájfutásban elért országos és nemzetközi eredményeiért nyerte el az elismerést. Kinga 2 éve korosztályos ranglistavezetõ, 20-szoros országos bajnok, válogatott tájfutó.

PÁTKAI GYÖNGYVÉR 13.B
osztályos tanuló

Gyöngyvér a Taekwondo diákolimpia országos 1. helyezettje. Gyöngyvér 2010-ben és 2011-ben Európa bajnoki 2. illetve 3. volt. A sport tevékenység mellett komolyzene kategóriában a Helikonon is arany minõsítést szerzett.

IHÁSZ PATRIK 13.C
osztályos tanuló

aki a tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, tagja volt a diákolimpián 7. helyezést elért labdarúgó csapatnak.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém