FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

UTÓDOK AZ ELÕDÖKRÕL
Veszprém megyei Könyvtár - 2011. október 3.

2011. október 3-án lovassys diákok vendégeskedtek az Eötvös Károly megyei Könyvtár és Közmûvelõdési Intézet Kisfaludy Termében. Az Országos Könyvtári Napok keretében az "Utódok az elõdökrõl" címû rendezvényen diákjaink tartottak elõadást iskolánk egykori híres tanárairól és diákjairól. Azok a tizedikesek szerepelhettek, akik az elmúlt tanévben a legkiemelkedõbb projektmunkákat készítették el.

Szabóné Vörös Györgyi kedves köszöntõje utána 2 volt tanárunkról és diákunkról hallhattak a megjelentek színvonalas elõadásokat.

Kamondy Katalin, Melich Dóra, Boross Tünde, Németh Éva és Gál Boglárka (10. B) Csikász Imre életét, mûvészetét mutatták be.

Gál Fruzsina, Répási Dominika, Tomkó Judit, Schönwald Laura, Jung Ramóna és Orosz Réka (10. B) elõadása során kiderült, hogy komoly nehézséget, nem akármilyen kutatómunkát igényelt, hogy egy elõadásnyi anyagot összegyûjtsenek az egykor piarista tanár úrról.

Lendvai Ákos, Csörnök Dániel, Korcsog Andor, Pekli Márton és Bán Benjamin (10. D) beszámolójából megtudhattuk, milyen sokat tett Veszprém városáért egykori diákunk, Dr. Óvári Ferenc.

A legmegindítóbb Kovács Kornél, Dobos Eszter, Balogh Marcell és Petrovics Kornél (10. C) elõadása volt. Õk Hungler József életútjáról meséltek, s a teremben végighallgatta õket a tanár úr két lánya is.

Az elõadások végeztével a jelenlévõk kérdéseket tettek fel az elõadóknak. Majd a könyvtár dolgozói, a rendezvény szervezõi ajándékokkal és egy tortával is kedveskedtek a lovassys "helytörténészeknek".

Gratulálunk diákjainknak a színvonalas beszámolókhoz!

Valamint köszönjük Eich Mária, Márffy Katalin és Isztl János osztályfõnököknek és Asztalos István tanár úrnak a kutatómunka és a prezentáció során nyújtott segítségét.

Fényképek...


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém