FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2009/2010-es tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

KUNGL ÁKOS FERENC 13.A osztályos tanuló

a kimagasló iskolai tanulmányi munkája mellett a történelem, a fizika, földrajz tantárgyakból elért kiemelkedõ országos versenyeredményeiért. A legfontosabbak: a Lóczy Lajos Földrajzversenyen 2. helyezést, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 12. évfolyamos korában történelembõl 2. helyezést ért el, az idei évben fizikából 21. helyezett lett, a Vermes Miklós Fizikaversenyen 1. helyen, a Szilárd Leó Fizikaversenyen a 6. helyen végzett, a Mikola Sándor Tehezségkutató Fizikaversenyen 5. illetve 8. helyet ért el. "Természetesen" Ákos is tagja volt a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Monetary Közgazdálkodj Okosan verseny országos döntojén 3. helyezést elért csapat.

A nevelõtestület javaslata alapján Kungl Ákos veheti át 2009/2010-es tanévben végzõ diákok a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó tanulónak járó a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott különdíjat is.

BENYÓ KRISZTIÁN 13.A osztályos tanuló

a kimagasló iskolai tanulmányi és közösségi munkája mellett a matematika, a fizika, földrajz tantárgyakból elért országos versenyeredményeiért. A legfontosabbak: a Lóczy Lajos Földrajzversenyen 9. helyezést ért el, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen matematikából 21. helyezett lett, a Kürschák matematikaversenyen dicséretet kapott, a Vermes Miklós Fizikaversenyen a 2. helyen végzett. A Német László Társaság tanulmányíró pályázatán 1. díjas volt. Õ is tagja volt a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Monetary Közgazdálkodj Okosan verseny országos döntojén 3. helyezést elért csapatnak, emellett A "Mi Európánk" regionális uniós versenyen 1. helyezést elért csapatot is erõsítette.

KOVÁCS EMESE 13.B osztáloys tanuló

ki a kimagasló iskolai tanulmányi munkája mellett a középiskolások legrangosabb tanulmányi versenyén az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen német nemzetiségi nyelv és irodalomból a 3. helyezést érte el, míg német nyelvbõl a 9. helyen végzett.

KÖVESDI ANNAMÁRIA 13.A osztályos tanuló

aki kimagasló iskolai tanulmányi munkája mellett az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen biológiából a 23. helyen végzett. A tanulmányi munkája mellett mûvészeti tevékenysége is kiemelkedõ volt. Rendszeres résztvevõje volt az iskolai koncerteknek, Alma Mater gáláknak. Arany minõsítést szerzett 2006-ban a Helikoni Ünnepségeken komolyzene kategóriában, több országos zongoraverseny nyertese.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

JAKAB ZSÓFIA 13.A osztályos tanuló

aki az angol nyelvi Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 5. helyezést ért el. Zsófi több éven keresztül tagja volt a diákolimpia országos döntõjében résztvevõ iskolai leány sakkcsapatnak. A Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Monetary Közgazdálkodj Okosan verseny országos döntõjében 3. helyezést elért csapat tagja volt.

KOHUT ANITA 13.A osztályos tanuló

aki kitûnõ tanulmányi eredménye mellett az angol nyelvi Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 13. helyezést ért el. Anita szintén tagja volt a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Monetary Közgazdálkodj Okosan verseny országos döntõjén 3. helyezést elért csapatnak.

TENK MILÁN 13.B osztályos tanuló

aki példamutató magatartás és szorgalom mellett a német nemzetiségi nyelv és irodalom Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 14. helyezést ért el.

FÓDI PETRA 13.B osztályos tanuló

aki kiemelkedõ tanulmányi és közösségi munkája mellett az Országos Néprajzi pályázaton csapatban 1.helyen végzett, a Német nyelvû országos Mûfordító versenyen csapatban 2.helyezést ért el. Öt éven keresztül megbízható, lelkes tagja volt nemzetiségi kamarakórusunknak.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

NAGY IMOLA 12.C osztályos tanuló

aki a kiemelkedõ tanulmányi munkája mellett az idei évben az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségeken a mozgásmûvészet-modern tánc kategória Fõdíjasa lett.

MARÓTI BÉLA 12.D osztályos tanuló

kiemelkedõ énekkari munkájáért, a Helikoni Ünnepségeken nyújtott kiváló szerepléseiért, az iskola komoly- és könnyûzenei életében betöltött szerepéért.

SZABÓ ORSOLYA MÁRIA 12.G osztályos tanuló

a Lovassy Színpad tagjaként több éven keresztül nyújtott kiváló szerepléseiért - legutóbb, mint Tünde -, irodalmi tevékenységéért, a Költészet lapjának összeállításáért.

HOLCZINGER SZANDRA a 13.B osztályból

a nemzetiségi kultúra ápolásáért, az iskolai énekkarokban öt éven át végzett munkájáért. Több kategóriában eredményesen képviselte iskolánkat a Helikoni Ünnepségeken. Fõszereplõje volt az osztálya Anna Frank naplója elõadásának, a Holokauszt megemlékezésen.

HORDÓS BOLDIZSÁR 12.C osztályos tanuló

képzõ- és filmmûvészeti munkájáért, alkotásaiért. 2008-ban a Helikoni Játékokon képzõmûvészet kategóriában Fõdíjat kapott.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém