Eltûnt a csoki a büfébõl
Iskolánk fõ tápláléklelõhelye
is beállt a biobüfék népes sorába. Hódít
legalábbis ostromol az egészséges életmód,
támadásának fõ profiljaként büfénk
kínálata jelentõsen megváltozott. Szeptembertõl
se chips, se csoki, se kóla csak egészséges majszolás.
A szendvicsek viszik a pálmát, igaz, több bennük a
zöldség, mint a hús. Legtöbbünk örül
a zsemlébõl kikandikáló salátának
(ha a sajt nem is a legfinomabb), és elsöprõ sikert arat
az újítás, a melegszendvics is. Rákényszerülünk,
hogy a különbözõ chipsek helyett az almát részesítsük
elõnyben, de hát fõ az egészség!
A komoly veszteséget nem ez, sokkal inkább a csokik hiánya
okozza, talán ennek is köszönhetõ, hogy kicsit kevesebbet
vásárolunk. Az italok közül eltûnt a kóla,
viszont maradt az ice tea, pedig meg kell vallanunk, elég sok benne a
mûanyag, és a kakaóban is megnézhetnénk,
mennyi a természetes összetevõ
Ásványvízbõl
ellenben hatalmas a választék. A kakaós és a pizzás
mellett berobbant a túrós csiga, amivel iskolánk falai
között találkoztam elõször, és kellemes
meglepetést okozott, ajánlom mindenkinek!
Amik viszont régi ismerõsként még mindig ott az
figyelnek az álombüfé (= nagy piros doboz) álompultján
(= nézd meg
): a fantasztikus piték almás,
meggyes és túrós változatban , a sajtos és
magos rudak, a kekszek és müzliszeletek (a nemzet Schobert Norbijának
ajánlásával), a joghurtok és pudingok, a somlóik,
a valódi szelídgesztenyébõl készült
gesztenyepürék és a banánok, egyenesen és jobb-
illetve balrakonvex görbülettel.
Változó a biobüfé megítélése,
sokan örülünk, és biztos olyanok is akadnak, akik teljesen
elkámpicsorodtak, vagy éppen nem tartják fontosnak a változtatásokat,
Azt hiszem, mindenki talál a rengeteg étel és ital között
a maga ízlésének megfelelõt.
Az árak kicsit emelkedtek ugyan, de ezt ellensúlyozza a nagy
választék, az ételek minõsége, és
a tudat, hogy végre mi is egészségesen táplálkozunk.
Fakász Eszter
© 2005. Lovassy László Gimnázium, Veszprém
|
|
|
|
A Lovassy László Gimnázium iskolaújságja. Megjelenik havonta a szerzők kiadásában.
Főszerkesztő, tördelő:
Munkatársak: Fakász Eszter, Kolláth Dóra, Szegő Dóra.
E-mail:
Web-szerkesztő:
|